מקררים כללי, מקררים לבית

מקרר שקט לממ״ד או לחדר השינה: התוספת שתשדרג כל חדר

מקרר למשרד ולבית

זה הזמן לעשות מהלימון לימונדה, להשקיע בעיצוב ובאווירה של חדרי הביטחון, להוסיף מכשירים ומתקני נוחות כמו מקרר קטן, ולהפוך את החלל הזה למקום הכי נעים וכיפי בבית. טיפים לעיצוב חכם שיגרמו לחדר קטן להיראות גדול ומרווח יותר

ימים מתוחים ולא פשוטים עוברים על עם ישראל, ומפה לשם, הממ״ד, המרחב המוגן, הפך להיות אחד החלקים החשובים של הבית, לפחות בחלק מהדירות בארץ. בלא מעט בתים, הממ״ד מתפקד גם כחדר שינה, חדר ילדים או חדר עבודה. כך או כך, אפשר למנף את החדר הזה ולהפוך אותו לחלל נעים ויעיל, שגם בתקופות של שגרה ורגיעה מבורכת שעוד יבואו, נוכל להשתמש בהם ולהנות מהשהות בתוכם. במילים אחרות, זה הזמן להפוך את הלימון ללימונדה, להשקיע בעיצוב ובאווירה של חדרי הביטחון, להוסיף מכשירים ומתקני נוחות כמו מקרר שקט לממ״ד ולהסב את החדר הזה למקום הכי נעים וכיפי בבית.

להפוך את החדר הזה לאטרקציה: איך לעצב את הממ״ד במקרה שיש ילדים בבית

בלא מעט בתים בישראל, ובמיוחד באזורים בהם המצב הביטחוני נוטה להיות מתוח גם בתקופות של שגרה, חדרי הממ״ד משמשים כחדר ילדים. ככאלה, הם בדרך כלל מעוצבים בהתאם, ויש בהם את כל מה שהילדים זקוקים לו – מיטה, פינת משחקים, ואולי אף שולחן כתיבה, במידה ומדובר בילדים בגילאי בית הספר. אבל במקרה שהממ״ד שלכם הוא אינו חדר השינה ובכל זאת יש ילדים בבית, הנה כמה דברים שכדאי להוסיף בתקופה הזאת:

משחקים מותאמי גיל

לא פעם, כאשר נשמעת אזעקה וצריך לרוץ לממ״ד, הילדים נתקפים בחרדה ובפחדים. בדיוק בגלל זה, כדאי להחזיק בממ״ד כמה משחקים וספרי קריאה שהם אוהבים. אלו יכולים להסיח את דעתם מהבהלה במקרה של אזעקה. אם יש ילדים ספורטיביים בבית, תוכלו לקחת את העניין עוד צעד קדימה, ולהוסיף בחדר מזרן פעילות ואפילו מתקן ספורט כמו טבעות הנתלות מהקיר, בר מתח ואפילו מתקן נינג׳ה, שישרת אתכם היטב גם בימים כתיקונם. 

מעבר לפונקציונלי: הוסיפו חפצי נוי, צבעים ואווירה

כאמור, לא פעם הכניסה לממ״ד כרוכה בחרדה ובמצב רוח פחות אידיאלי, הן אצל ילדים והן אצל מבוגרים. דווקא בגלל זה, כדאי לעצב את הממ״ד באופן שמשפר את האווירה ומשמח את הלב. הרבו בצבעים בהירים ונעימים, שיש בהם אפקט מרגיע. צבעי פסטל כמו תכלת, ורוד בהיר וירוק מנטה יעבדו כאן מצוין. כמו כן, הימנעו מעומס של פריטים שגורם לבלגן ויזואלי, והשתדלו לשמור על מינימליזם. גם בגלל שמדובר בחדר קטן, וגם מאחר ועומס ואי-סדר מעודדים תחושות לחץ וכאוס במקום להרגיע. שלבו אלמנטים רכים וביתיים כגון שטיחים, שמיכות וכריות, שגם להם יש אפקט מרגיע ונינוח. כמו כן, על אף שמדובר בחלל שהוא קודם כל פונקציונלי, אין סיבה שלא להוסיף מעט חפצי חן נאים, שיוסיפו סטייל ויצרו אווירה משמחת וחמה. תמונות, נרות ואפילו עציצים, יפיחו חיים, אור ושמחה בחדר. 

מכשירי חשמל ומתקנים שיהפכו את החדר לכיפי ונוח

התייחסו אל החדר הזה כאל ״מועדון״ של המשפחה. ככזה, עליו להיות נוח, נעים, פונקציונלי ואפילו מפנק. למה לא בעצם? שדרגו את החדר עם מסך טלוויזיה (הסחת דעת מושלמת בעת אזעקות), כורסא נוחה או פוך שניתן לרבוץ עליו ואפילו מקרר קטן לממ״ד, בו תוכלו לאחסן בקירור נשנושים שווים, משקאות מרעננים ועוד פינוקים שיהפכו את המקום הזה לחלל הכי שווה בבית. 

הממ״ד הוא בדרך כלל חלל קטן – כך תגרמו לו להיראות ולהרגיש גדול יותר

חדרי ממ״ד הם בדרך כלל חללים קטנים יחסית, אך אין זה אומר שלא תוכלו להפוך אותם למקומות נעימים, שמרגישים מרווחים וגדולים יותר. כדי לגרום לחלל קטן להיראות גדול ומרווח יותר יש צורך בגישה אסטרטגית, ושימוש בעקרונות עיצוב ואלמנטים שונים.

צבעים בהירים וניטרליים יגרמו לחדר להיראות מרווח יותר

בראש ובראשונה, פלטת הצבעים ממלאת כאן תפקיד מכריע. בחירה בצבעים בהירים וניטרליים עבור צביעת הקירות ועבור פריטי ריהוט גדולי,ם יכולה ״לפתוח״ את החלל, לשקף יותר אור וליצור תחושה אוורירית. פריטי ריהוט ועיצוב כמו שידות גדולות, ארונות ואפילו שטיחים בצבעים בהירים ואחידים, יגרמו מידית למראה רחב יותר של החדר. כמו כן, שילוב של מראות בעיצוב החדר הוא טקטיקה יעילה נוספת, שכן המראות נוטות להגביר את האור הטבעי ולהוסיף עומק לחדר, וכך לגרום לו להיראות רחב יותר.

חדר קטן – רהיטים קטנים: בחירת פריטים פרופורציונליים לגודל החדר

כשזה מגיע לריהוט, בחירת פריטים פרופורציונליים לגודל החדר היא המפתח. פריטים גדולים מדי או מגושמים יכולים לגרום לחלל להרגיש צפוף, בעוד ריהוט רב תכליתי ובמיוחד כזה שניתן לקפל או לסגור, יכול לספק את הפונקציה הדרושה מבלי לתפוס יותר מדי מקום. בנוסף, שמירה על פריסה ברורה ומסודרת תשפר את תחושת הפתיחות והאוויר. הימנעות מווילונות כבדים וכהים, ובמקום זאת בחירה בכיסוי חלונות בהירים ונשפכים, תאפשר ליותר אור טבעי להציף את החלל, ותתורם עוד יותר לאווירה האוורירית.

חללים אנכיים אינם מנוצלים לעתים קרובות בחדרים קטנים, אך יש בהם פוטנציאל משמעותי ליצירת תחושה מרווחת יותר. שימוש ביחידות מדפים גבוהות ואחסון צמוד על הקיר יכול למשוך את העין כלפי מעלה ולגרום לחדר להיראות גבוה יותר, תוך מתן פתרונות אחסון פרקטיים. כמו כן, שילוב של גופי תאורה שונים בגבהים שונים, גם מוסיף מימד ומונע מהחלל להיראות ״שטוח״ ומסוגר.

לסיכום, על ידי בחירה מדוקדקת של פלטת צבעים, פריטי ריהוט, פריסה ואלמנטים דקורטיביים מתאימים, ניתן להפוך אפילו את החללים הקטנים ביותר למקום נעים, נוח ומרווח, מה שמוכיח שעיצוב חכם יכול להתגבר על מגבלות הגודל.