מקררים כללי, מקררים לבית

מקרר רטרו קטן ופריטי דקורציה צבעוניים: להכניס צבע ושמחה לעיצוב הבית

הכנסה של אלמנטים צבעוניים הביתה, תשמח ותשפר את מצב הרוח והאווירה במקום בו אנחנו חיים. אבל אם החלטתם לשלב צבעוניות בבית, חשוב לעשות זאת בטאקט וברגישות, על מנת שלא ליצור מראה רועש ומבולגן. שילוב של פריטים פונקציונליים צבעוניים יעלה אתכם על המסלול הנכון

לאופן בו אנחנו בוחרים לעצב את הבית, לצורות, לצבעים, לדוגמאות ולמרקמים, יש לא רק השפעה מכרעת על האסתטיקה הויזואלית שתיווצר, אלא גם על האווירה, על מצב הרוח ואפילו על רמת הריכוז והשלווה שלנו. כל אלו מושפעים באופן ישיר מהאופן בו האלמנטים השונים מסודרים בבית, והמראה של כל אחד מהם משליך על העיצוב כולו.

בעידן בו נגזר עלינו לשהות בבתים יותר ויותר, ולא נראה שזה הולך להשתנות בקרוב, רבים מאיתנו כבר התרגלו לרעיון, השקיעו מאוד בבתים – הן בעיצוב והן בפסיליטיס איכותיים ומפנקים יותר, וכעת אנחנו מעניקים יותר תשומת לדרך בה הבילוי בין ארבעת הקירות משפיע עלינו.

כמו כן, לא מעט אנשים עברו לעבוד מהבית, מה שמרחיב את הבילוי בו לימים שלמים וארוכים, וזו עוד סיבה לעשות הכל כדי שיהיה לנו נוח, נעים, שמח ורגוע בתוך המבצר הפרטי שלנו. כן, גם אם מדובר בשכירות. בנוסף, במקרה שעובדים בבית, חשוב לדאוג שהעיצוב יהיה כזה שגם מסייע לנו להתרכז לאורך שעות ארוכות, ותתפלאו לגלות על הקשר ההדוק בין השניים. 

איך להכניס צבעוניות הביתה, אבל לשמור על איפוק ועל סטייל עדכני?

כל מי שקצת מתעדכן במגמות הקשורות בעיצוב פנים, יודע שהטרנדים המרכזיים כיום הם סגנון העיצוב הנורדי, הנוטה לכיוון מינימליסטי יחסית, אבל עושה שימוש נרחב בחומרים טבעיים כמו עץ, אבן ועוד, על מנת ליצור תחושת חמימות וטבע. עם זאת, הסגנון הזה חף מצבעוניות עזה, כאשר פלטת הצבעים השולטת בו היא על סקאלת הבז’ים, החומים, גווני שמנת עדינים, ולעתים גם נגיעות של כחול. במרבית המקרים מדובר במונוכרומטיות של חומים ו/או אפורים. גם הכללים של סגנון הבוהו-שיק, שנכנס לתמונה בעקבות טרנדים של DIY שהחלו להתבסס ברשת החברתית “פינטרסט”, גורסים כי עלינו להשתמש בעיקר בחומים, ובגווני קש וחימר, כאשר צבעוניות עזה יותר נשארת מחוץ לתמונה, ולכאורה אינה מתאימה לשילוב בסגנון זה.

אז איך בכל זאת מכניסים קצת צבע הביתה, ועדיין נשארים עדכניים ובסטייל?

שילוב של פריטים שימושיים בעיצוב צבעוני ומעניין

אחת הדרכים להכניס צבעוניות נועזת יותר הביתה, מבלי לפגוע בסטייל ובעיצוב, היא לשלב פריטים פונקציונליים צבעוניים כמו מקרר קטן, טוסטר או גופי תאורה מיוחדים. פריטים אלו בכל מקרה חייבים להיות בבית, ואם נבחר כאלו בעיצוב מעניין, ובדגש על צבעוניות יוצאת דופן, נוכל “לצאת מזה” באלנגטיות, כאשר האלמנטים הללו ישתלבו באופן הרמוני עם העיצוב הכללי.

עם זאת, חשוב שפריטי הריהוט שאתם בוחרים, במיוחד אם הם בולטים בשטח, יתאימו באופן מדויק לסגנון העיצוב שבחרתם עבור כל החלל. לדוגמא, אם הבית מעוצב בסגנון רטרו, תוכלו לשלב מקרר רטרו קטן וצבעוני, שבמקום להיות “תקוע” בחלל, רק ישדרג את הסטייל ואת העיצוב, וישתלב בקלות בתפאורה הזו. דוגמא אחרת, אם הסלון שלכם מעוצב בסגנון מודרני, תוכלו לשלב גוף תאורה מרכזי או פינתי המעוצב באותו אופן, בצבע עז כמו אדום או צהוב, שייתן טאץ’ מעניין ולא שגרתי לחלל כולו.

לשמור על מתינות לצד צבעוניות: להשאיר את פריטי הריהוט הגדולים ניטרליים

מצד אחד, אנחנו רוצים להכניס איזה טוויסט צבעוני, משמח ומחייה הביתה, אבל מהצד השני, אנחנו לא רוצים ליצור כאוס צבעוני, שיגרום לסלון שלנו להיראות קרקסי ומוגזם. הדרך הטובה לעשות זאת, היא לשמור על פריטי ריהוט גדולים ומרכזיים כמו ספות, כורסאות, שולחן אוכל, שידות וכו’ ניטרליים ובצבעוניות רגועה, ולהעיז יותר בפריטים הקטנים, כמו בתמונות, בכיסאות, הגופי התאורה ובפריטים דקורטיביים.

דרך נוספת לעשות זאת, מהצד ההפוך, היא דווקא לבחור פריט אחד מרכזי בצבעוניות עזה, ולמתן את כל הסביבה שלו. לדוגמא, לבחור בספה מיוחדת בצבע חרדל או ורוד עתיק, ולהקיף את הסביבה שלו בשטיח, שידות וכו’, בצבעים רגועים יותר. במקרה כזה, מומלץ לשלב עוד כמה פריטים קטנים באותו צבע של הפריט הגדול הצבעוני, על מנת לייצר הרמוניה. לדוגמא, אם הספה ורודה, לתלות על הקיר תמונה עם מסגרת באותו צבע, או להניח בקרבת מקום עציץ בתוך כד ורוד וכו’. 

לא לערב שמחה בשמחה – אל תערבבו בין דוגמאות עזות  

כאמור, אם רוצים לשלב צבעוניות בבית, חשוב לעשות זאת בטאקט וברגישות, כי הדרך למראה כאוטי, מבולגן ורועש, עלולה להתקצר כאשר משתמשים בהרבה צבע. לכן, מומלץ למתן את כל מה שעלול ליצור “רעש”, לרבות דוגמאות עשירות מדי, ועל אחת כמה וכמה הערבוב ביניהן. זה בסדר ואפילו מומלץ שיהיו דוגמאות על השטיח ועל כריות הנוי למשל, אך מומלץ להגביל את השימוש בהן על פריטים בודדים בלבד, וכאלו שלא נמצאים בצמידות זה אל זה. 

לזכור שעיצוב הוא עניין דינמי, ומותר ורצוי לשנות ולהחליף מעת לעת

אם כבר עסקנו בצבעוניות, בשמחה ובקלילות, אנחנו כאן להזכיר שעיצוב הבית, לא חייב להיות העניין הכבד והאובר-רציני הזה שעושים ממנו. ניתן ורצוי לשנות ולהחליף את פריטי הריהוט והדקורציה בבית מעת לעת, במיוחד אם אתם שוהים בו לאורך זמן ממושך, כמו למשל בתקופות סגר או פשוט עבודה מהבית. שינויים קלים יכולים ליצור אפקט גדול של התחדשות והתרעננות, שאתם בוודאי זקוקים להם אחרי חודשים ארוכים בין ארבעת הקירות הללו. אם כן, אל תפחדו לנסות, לשנות, להזיז ולהתרשם כיצד הכנסה של קצת צבע, מוסיפה הרבה חיים לבית.