מדריכים וטיפים, מקררים כללי

מקררים למסעדות

מקררים למסעדות צריכים למלא באופן עקרוני את אותו התפקיד בדיוק אותו ממלאים המקררים הביתיים, כלומר לקרר את מוצרי המזון ואת חומרי הגלם השונים. עם זאת, במבט מעמיק יותר, קל להבחין בכך שרב השוני על הדמיון בין המקררים הביתיים למקררים הנמצאים בשימוש במסעדות. במאמר זה נעמוד על ההבדלים המרכזיים בין מקררים למסעדות לבין מקררים ביתיים.

כמה זה עולה לנו?

אחד ההבדלים הברורים ביותר בין מקררים למסעדות למקררים ביתיים בא לידי ביטוי בעלות הגבוהה יחסית של המקררים המיועדים לשימוש מסחרי. המקררים המסחריים המיועדים לשימוש מוסדי במסעדות אמורים בסופו של דבר לסייע לבעלים שלהם לייצר כסף ולפיכך שהעלות הבסיסית שלהם גבוהה יותר.

מקררים למסעדות ומקררי יין

רמת העמידות של מקררים למסעדות

מאחר והעלות של מקררים למסעדות גבוהה יותר, הרי שאין זה פלא שישנם בעלי מסעדות לא מעטים המעדיפים לרכוש מקררים ביתיים ולנסות להתאים אותם לצרכי המסעדה. שימו לב – לא זו בלבד שמדובר על טעות, אלא שמדובר על טעות שעלולה בסופו של דבר לעלות מאוד ביוקר.

הסיבה לכך נעוצה בעובדה הפשוטה לפיה המקררים הביתיים לא מתוכננים באופן כזה שמאפשר להם לעמוד בתנאי העבודה של מסעדה ממוצעת ולפיכך הם נוטים להתקלקל במהירות רבה יותר ולעתים תכופות יותר. במילים אחרות ניתן לכתוב כי בטווח הרחוק ההוצאות עבור התיקונים לא מצדיקות את העלות הנמוכה יחסית של המקררים הביתיים. זהו דרך אגב עוד הבדל משמעותי שיש לציין – יכולת העמידות של המקררים בתנאי עבודה מאתגרים.

מגוון דגמי המקררים

רוב המקררים הביתיים הם מקררים בעלי דלת שקופה המצוידים בתא הקפאה. בכל הקשור למקררים המתאימים לשימוש מוסדי לעומת זאת, מדובר על עולם מגוון יותר של אפשרויות. ישנו מגוון עשיר של דגמים שונים, ביניהם ניתן למצוא מקררי תצוגה עומדים לעוגות, מקררי שתיה קרה, מקררי יין, מקררים מקצועיים למטבח המוסדי, מקררי תצוגה שוכבים למעדנים וקינוחים, מקררים ליישון בשר ועוד.

לפיכך לפני שבאים לרכוש מקרר למסעדה, מומלץ תמיד להצטייד בלא מעט ידע מקדים על מנת שניתן יהיה להתאים את המקרר הנכון לצרכי הקירור של המסעדה.

לצפייה במקררי התצוגה שלנו >>

נפח קירור

בדרך כלל מקררים למסעדות הם מקררים המחזיקים בנפח קירור גדול יותר בהשוואה למקררים הביתיים. נפח הקירור הגדול מאפשר לבעלים של המקרר לשמור בקירור יותר מוצרים אך מצד שני מקרר גדול יותר צורך כמות גדולה יותר של חשמל ובהתאם לכך הוצאות התפעול שלו גם גבוהות יותר. מאחר וכך הם פני הדברים, הרי שכאשר באים לרכוש מקרר לעסקי מזון, יש לתת את הדעת בין היתר לנתוני צריכת החשמל ולהספק של המקרר.

עיצוב המקרר

בדרך כלל מקררים למסעדות מעוצבים באופן שונה מהמקררים הביתיים כשהדברים נכונים במיוחד בנוגע למקררים הממוקמים מול עיני הלקוח. בניגוד למקררים הביתיים, חלק ניכר מהמקררים המיועדים לשימוש במסעדות מצוידים בדלתות שקופות, חלקם מצוידים בקירות שקופים, ישנם כאלו המצוידים במסך מגע, במערכת מגשים מסתובבת ועוד.

לחזרה לדף הבית, לחץ כאן.