מקררים כללי, תרבות היין ומקררי יינות

איך בוחרים מקרר יין עם מדחס ומדוע אתם צריכים לקנות אחד?

בין אם אתם חובבי יין מושבעים ובין אם אתם רק מתחילים לפתח את החך שלכם, אחסון נכון של יין חיוני להפקת הנאה מירבית מכל בקבוק. בין אם תבחרו במקרר יין מובנה למטבח שלכם או במקרר יין עצמאי, הוספת מקרר יין לביתכם היא הדרך הטובה ביותר להבטיח שהיין שלכם יישאר טרי ויתיישן בצורה מושלמת. באמצעותו  גם תוכלו להגיש את היין שלכם בטמפרטורה האידיאלית כדי למקסם את הטעם.

אבל עם כל כך הרבה מקררי יינות הקיימים בשוק, איך תדעו לבחור את מקרר היין המתאים לכם ביותר?

יש המון פרמטרים שחשוב לקחת בחשבון ולשם כך יצרנו עבורכם את המדריך הבא שיסייע לכם בבחירת מקרר היינות האידיאלי עבורכם.

מה חשוב לדעת על אחסון נכון של יין?

יין הוא מוצר עדין וטבעי. כמו הפירות שמהם הוא עשוי, יין יתקלקל בסופו של דבר אם לא יאוחסן כראוי. כאשר היין מתקלקל, התרכובות המרכיבות את הטעמים והריחות המורכבים שלו מתפרקים, ומשאירים אתכם עם משהו שטעמו יותר דומה לחומץ מאשר יין.

כדי שזה לא יקרה, יש להגן על יין משלושה אויבים גדולים: טמפרטורות קיצוניות, קרינה אולטרה סגולה ורעידות.

אור

קרני UV עלולות לפגוע ביין באותו אופן שבו הן פוגעות בעור שלכם. יותר מדי אור שמש יגרום לתרכובות העדינות ביין שלכם להתפרק, ולהשאיר אתכם עם טעם חמוץ. תרתי משמע. המומחים מתארים זאת כטעם “מבושל”. שמירה על יין באחסון איכותי ומתאים ממזער את החשיפה לאור שמש ולאור מלאכותי וזה המפתח לשמירה מיטבית על היין שלכם.

טמפרטורה

טמפרטורת אחסון היין הטובה ביותר היא  12-15 מעלות צלזיוס. אלה בערך הטמפרטורות שניתן למצוא מתחת לאדמה. מערות ומרתפים בפועל היו מתקני אחסון היין המקוריים בימים שלפני הקירור, מכיוון שהם הקלו בשמירת יין בטמפרטורות אלו. כאשר יין נשמר ב-12 מעלות, הוא מאט את תהליך ההתיישנות שלו באופן משמעותי, כך שאינכם צריכים לחשוש מאובדן צבע, טעם או ארומה.

חשוב גם לשמור על טמפרטורה קבועה. כאשר היין נתון לשינויים בטמפרטורה, הוא מאיץ את תהליך הריקבון. זה גם מוביל לתנודות בלחות יחסית, מה שעלול לפגוע בפקקים ולשבור את החותם על בקבוקי היין שלכם. פקקים מכווצים יכולים לגרום ליין להתקלקל תוך מספר ימים בלבד.

רעידות

ליינות יש כמות קטנה של משקעים בכל בקבוק. אם היין שלכם מועבר לעתים קרובות מדי, המשקע הזה יכול להתסיס ולהתפשט בכל הבקבוק, שם הוא גורם לתגובות כימיות שמשנות את טעם היין. אם המשקעים נוכחים כאשר אתה מוזג, זה גם הורס את התחושה בפה כאשר לוקחים לגימה. יין צריך להישמר דומם ככל האפשר ולהגן מפני רעידות מוגזמות של מכשירי חשמל.

למה אתם צריכים מקרר יין?

מקרר יין ייעודי תוכנן במיוחד כדי לתת מענה לצרכי היין שלכם. הוא מספק טמפרטורה קבועה כל השנה תוך חסימת אור שמש עודף ושמירה על אור מלאכותי מינימלי. מקררי יין רבים מעוצבים עם מדפים צפים ומערכות קירור המפחיתות רעידות.

מדוע לא מומלץ לאחסן יינות במקרר סטנדרטי?

למרבה הצער, מקרר מטבח סטנדרטי לא עושה אף אחד מהדברים שציינו. שמירת יין במקרר המטבח שלכם תשאיר אותו קר מדי, שכן הטמפרטורה הסטנדרטית לאחסון מזון היא 4 מעלות ולא 12. חלל המקרר גם הרבה יותר יבש, מה שעלול לכווץ פקקים ולשבור את החותם על היין שלכם. מקררי מזון גדולים נוטים להיות בעלי מדחסים גדולים, היוצרים רעידות מוגזמות. אם אתם מחזיקים בקבוקי יין בדלת המקרר, הם יזוזו כל הזמן ויהיו נתונים להרבה שינויים בטמפרטורה בזמן שאתם תחשבו מה אתם רוצים לקחת לאכול. בהתחשב בכל הדברים הללו, זו לא דרך טובה לאחסן את היינות האהובים שלכם.

הבנת טמפרטורות הגשת יין

סיבה נוספת לרכישת מקרר יינות יוקרתי היא כדי שתוכלו לוודא שהיין שלכם בטמפרטורה הנכונה בדיוק כשתרצו לשתות אותו. בעוד שהטמפרטורה האידיאלית לאחסון יין היא 12 מעלות, הטמפרטורה הטובה ביותר להגשת יין היא סיפור אחר. ניתן לחלק יינות לשלוש קטגוריות בסיסיות בכל הנוגע לטמפרטורות הגשה:

יינות אדומים: באופן מסורתי, יינות אדומים מוגשים בטמפרטורת החדר. הבתים של היום נשמרים הרבה יותר חמים ממה שהיו בעבר, אז זה באמת אומר איפשהו בין 16 ל-18 מעלות.

יינות לבנים: יינות לבנים בדרך כלל טעימים יותר צוננים, אבל לא כל כך קרים עד שלא ניתן להבחין בטעמים עדינים. את אלה יש להגיש בין 10-15 מעלות.

יינות מבעבעים: משקאות מוגזים הם במיטבם כשהם מוגשים קרים ככל האפשר. עבור שמפניה ומבעבעים אחרים, הגשה בטמפרטורה של 5 מעלות תהיה מיטבית.

מקרר מטבח ב-4 מעלות קר מדי עבור כל יין, אבל מקרר יין ייעודי או מקרר יין דו-אזורי ניתן לשמור על היין שלכם בדיוק בטמפרטורה הנכונה כדי להפיק את המרב מהטעם שלו כשאתם מוכנים לשתות אותו.

מה מייחד מקררי יין עם מדחס? 

  • הם עוצמתיים. למקררי יין עם מדחסים יש יכולת קירור טובה במיוחד. הם יכולים להגיע לטמפרטורות נמוכות ולעשות זאת ביעילות רבה.
  • הם יכולים להתמודד עם אוספים גדלים. ככל שיחידת הקירור גדולה יותר, כך גדל הסיכוי שהיא תופעל על ידי מדחס.
  • הם יכולים להסתגל לטמפרטורות לא עקביות. זה לא משנה היכן אתם מאחסנים את אוסף היינות שלכם – מקרר יין עם מדחס נשאר יציב ללא קשר לשינויים בטמפרטורות חיצוניות.
  • הם חסכוניים באנרגיה. מדחסים רבים, משנים את כושר הקירור בהתאם לצורך ומאפשרים לכם לחסוך באנרגיה.

חברת “לנדרס” משווקת מגוון רחב של מקררי יין איכותיים, יוקרתיים ומתקדמים אשר מגיעים בשלל גדלים ובמראה אסתטי ומרהיב שמוסיף טאצ’ מרשים ויפיפה לכל מטבח ולכל בית.