מקררים כללי, מקררים למשרד

מקרר משרדי, בידוד מרעש ותאורה מתאימה – כיצד להפוך חדר ביתי לחלל עבודה

מקרר למשרד ולבית

אחת ההשלכות היחידות החיוביות שהשאירה כאן הקורונה, היא המעבר לעבודה מהבית. עם זאת, חשוב להכיר את האתגרים והקשיים שעלולים להתלוות לעבודה במשרד הביתי. כמה עצות פרקטיות לעיצוב ולציוד חדר העבודה, יסייעו להפיק את המיטב מיום העבודה בבית

אחת ההשלכות של מגיפת הקורונה בארץ ובעולם, ויש שיגידו שהיא החיובית והמשמעותית מכולן, היא כמובן המעבר לעבודה מהבית. בתחילה, היתה דרמה גדולה סביב העניין הזה, ומרבית מקומות העבודה ה״לא חיוניים״ נסגרו כליל, והעובדים התבקשו להישאר בבתים. חלקם הגדול אף הוצא לחל״ת, ורק בהמשך, ובהדרגה, חזר לעבוד מהמשרד. 

אבל אחרי שנתיים של שינוי כל כך משמעותי, מתבקש שיהיו לכך גם השלכות ולא  הכל יחזור לקדמותו באופן אוטומטי. במקרה הזה, דווקא מדובר בתהליך מאוד מתבקש, עדכני מאוד ומתאים לאורח החיים המודרני. 

אינספור יתרונות טמונים במגמה הזו, שלא היתה פשוטה עבור מעסיקים רבים בארץ, שאוהבים את העובדים שלהם קרוב קרוב. בישראל, בחברות רבות היתה נהוגה גישה שמרנית למדי שהתבטאה בנהלי עבודה נוקשים, שברוב המקרים גרסו כי העובדים חייבים להגיע פיזית לעבודה ואף להחתים כרטיס שמוכיח זאת. רוב המעסיקים לא היו מוכנים לשמוע אפילו על הרעיון של עבודה חלקית מהבית.

אבל הימים האלה כל כך מאחורינו, עד שכיום העובדים מצביעים ברגליים, וחלק גדול מהם לא מוכן לעבוד במקומות הדורשים נוכחות פיזית מלאה בכל ימי העבודה השבועיים. כולנו ״זכינו מן ההפקר״, וכעת נהנים מגמישות רבה בסדר היום שלנו, מאפשרות נרחבת יותר לחיי פנאי, ולהשקעה בתחזוקת הבית, הגוף והנפש, פשוט כי התפנה לנו הרבה יותר זמן במשך היום. זמן שהרבה ממנו התבזבז עד לאחרונה על הנסיעה למקום העבודה, וחלק גדול ממנו, אם נודה באמת, גם נשרף על שיחות מסדרון שניהלנו במשרד. כאשר אנחנו עובדים מהבית, הנטייה היא להיות הרבה יותר יעילים. הזמן שלנו, באופן אירוני, שווה הרבה יותר.

להפוך את הבית לחלל עבודה אידיאלי

למרות שלל היתרונות והמעלות שבמגמה המבורכת, אליה וקוץ בה – לא לכולם יש את התנאים המתאימים לעבודה מהבית, וגם לא תמיד פשוט להתרכז ולאסוף את עצמנו לעבודה יעילה כאשר אנחנו נמצאים בבית, בין שלל המטלות והפיתויים שהוא מציע. אחת הדרכים החיוניות ביותר לגרום לעצמנו לעבוד באופן יעיל מהבית, היא לדאוג לחלל עבודה מסודר ומוגדר. במיוחד אם יש לכם את האפשרות להקצות חדר למטרה זו בלבד. החל ממקרר משרדי ועד שימת לב להיבטים של רעש ואור – הנה כמה טיפים שיסייעו לכם להסב את אחד החדרים בבית למשרד ביתי מושלם.

הכל מתחיל בסדר וארגון

בגדול, בעידן הזה אין הרבה אנשים שאין להם הפרעת קשב מסוימת. הבעיה הזו עלולה להחריף כאשר יש סביבנו הרבה גירויים, ולא מדובר רק על מסכים. הכוונה הפעם היא ל״רעש״ ויזואלי, שגורם לנו להתפזר ומקשה על יכולות הריכוז שלנו. לכן, השלב הראשון בהסבת חדר בבית לחלל עבודה, היא לסדר אותו ולארגן אותו באופן כזה, שבסופו של דבר יישאר בו המינימום לו אנחנו זקוקים על מנת להתנהל בנוחות. ספרים ישנים שכבר אינם רלוונטיים לנו, פיצ׳פקעס, פסלון דקורטיבי שהבאנו מהטיול שעשינו אחרי צבא וכעת הוא אפילו לא נאה בעינינו ועוד ועוד חפצים שנוטים להצטבר בחדר ההוא, שעוד לא החלטתם לאיזו מטרה אתם מייעדים אותו (עד עכשיו, שהוחלט שהוא ישמש כחדר עבודה). את כל הדברים הללו יש למיין ולסלק מהחדרֿ, ואולי להיפטר מהם באופן סופי. זיכרו שאנחנו חיים בעידן דיגיטלי, ובגדול – כל מה שאתם צריכים נמצא במחשב. הטיפ הזה מתייחס גם לעומס של תמונות על הקירות, פריטי דקורציה על המדפים, דוגמאות עשירות מדי על הוילונות, השטיחים וכו׳. אין כאן כוונה לייצר שטח סטרילי לחלוטין, הוא עדיין צריך להיות נעים ובאווירה חמימה וביתית, אך כן מומלץ לשמור על מינימליזם מסוים בחדר הזה, והכי חשוב – סדר שמעורר רוגע וריכוז. 

פסיליטיז שיגרמו לכם להישאר בחדר העבודה

בבית, כאמור, יש לא מעט פיתויים שיגרמו לכם לקום מהכיסא, ומי יודע מתי תשובו אליו… אתם אולי מכירים את זה מהמשרד במקום העבודה, כשאתם קמים ״רק להכין קפה״ וחוזרים לשולחן העבודה רק כעבור חצי שעה. כשאתם בבית, המדרון חלקלק בהרבה. לכן, הפתרון הוא לצייד את חדר העבודה בכמה שיותר מתקנים שבעצם ישחררו אתכם מהתירוץ לקום ולצאת מהחדר. במיוחד במקרה שחלל העבודה שלכם מרוחק מהמטבח, מומלץ לצייד את החדר בפסיליטיז כמו קומקום חשמלי, מכשיר להכנת סודה, ואפילו מקרר למשרד בו תוכלו להחזיק חלב לקפה, נשנושים זמינים ומשקאות קרים, שירעננו אתכם בימי הקיץ. כדאי להשקיע בהיבט הזה, כאשר מובטח לכם שההשקעה הזו לגמרי תחזיר את עצמה, כשתאריכו את משך העבודה, והתפוקה שלכם תגדל. 

רעש ואור – לדאוג לבידוד מיטבי

עוד גורם חשוב שיכול להשפיע מאוד על הריכוז שלנו בעבודה, ולא פחות – על הנוחות והנינוחות שלנו, הוא עניין הרעש. במקרה שאתם גרים בבית לבד, בסביבה כפרית ושלווה, אתם מוזמנים לדלג לסוף הכתבה, אבל במקרה ואתם חולקים דירה עם אנשים נוספים – שותף או שותפה, בן או בת זוג ובמיוחד ילדים, אתם ללא ספק צריכים לדאוג לבידוד הולם בחדר העבודה שלכם. אפשר לקדם את העניין הזה בכמה מישורים – ראשית, במיוחד אם יש ילדים בסביבה, דאגו לאפשרות לנעול את הדלת. הדבר האחרון שחסר לכם הוא ילד שמתגנב באמצע שיחת זום ומתלונן שהוא רעב, משועמם או כל טרוניה אחרת. שנית, וילונות אטומים יכולים לסייע גם בהיבט של שמש מסנוורת מדי וגם לעזור לבודד רעשים חיצוניים. עם זאת, חשוב לאוורר את החדר באופן מספק מדי יום.